Daftarlah sebagai ahli website ini di sini

09 August 2011

Penulis Blog,Facebook & twitter "MENGHINA ISLAM" mula ketakutan!


Berani Kerana Benar, Takut Kerana SALAH makcik Hajjah Sitt AlWuzara

Pendedahan selepas penyebaran Isu oleh GaySec..

Kisah Makcik Hajjah Sitt AlWuzara yang menghina Islam memang panas dan memanaskan hati ramai umat Islam di Malaysia. Fenomena Murtad di Malaysia memang terus menjadi misteri kerana tiada yang berani bertindak hanya kerana menjaga sensitiviti beragama di Malaysia. Tiada tindakan menyebabkan manusia seperti Makcik Hajjah Sitt AlWuzara berani menghina Islam dengan berselindung di belakang Blog, Twitter dan Facebook.Akhirnya identiti telah di bongkar oleh GaySec yang berusaha keras menyingkap siapa Makcik Hajjah Sitt AlWuzara melalui #OpsRamadhan. Geram tengok minah ni tapi mari kita doakan semuga ALLAH SWT beri hidayah pada beliau dan semua Rakan Murtad Malaysia.Berani ke makcik ni nak buat polis report dengan memberitahu identiti dia yang sebenar. Silap-silap dia kena tahan.


Bagaimana makcik tu boleh kenal Arlene? Persoalan? Dalam bulan puasa orang Islam banyak bersabar.Jangan risau kami nak tahu juga identiti yang berani hina dalam sensitiviti Islam dalam siber je..Takut ke?


"Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segala wilayah bumi dan pada diri mereka sendiri, hingga jelas bagi mereka bahwa Al-Quran itu adalah benar. Tiadakah cukup bahwa sesungguhnya Tuhanmu menjadi saksi atas segala sesuatu?" [QS. Al- Fushshilat]
AYAT 75-76


(Sesudah kamu – wahai Muhammad dan pengikut-pengikutmu – mengetahui tentang kerasnya hati orang-orang Yahudi itu) maka bolehkah kamu menaruh harapan bahawa mereka akan beriman kepada seruan Islam yang kamu sampaikan itu, padahal sesungguhnya telah ada satu puak dari mereka yang mendengar Kalam Allah (Taurat), kemudian mereka mengubah dan memutarkan maksudnya sesudah mereka memahaminya, sedang mereka mengetahui (bahawa perbuatan itu salah)?


Dan apabila mereka (orang-orang Yahudi pada zaman Rasulullah) bertemu dengan orang-orang yang beriman, mereka berkata: “Kami telah beriman”; dan apabila mereka berjumpa sesama sendiri, mereka berkata: “Patutkah kamu ceritakan kepada mereka (orang-orang Islam) dengan apa yang telah diterangkan oleh Allah kepada kamu (di dalam Kitab Taurat mengenai kebenaran Nabi Muhammad) untuk menjadikannya hujah (bukti) yang dapat mengalahkah kamu di sisi Tuhan kamu? Tidakkah kamu berakal?”


Allah menghadapkan ucapan-Nya kepada hamba-hamba-Nya yang beriman dengan firman-Nya: (Sesudah kamu-wahai Muhammad dan pengikut-pengikutmu – mengetahui tentang kerasnya hati orang-orang Yahudi itu) maka bolehkah kamu menaruh harapan bahawa mereka akan beriman kepada seruan Islam yang kamu sampaikan itu, Dengan bahasa yang mudah, apakah kamu mengharap mereka masuk ke dalam agamamu? Ayat ini ditujukan kepada Rasulullah s.a.w sahaja. Inilah pendapat Ibn Abbas dan Muqatil.Adapun pendapat Abu al-`Aliah dan Qatadah: Bahawa ianya ditujukan kepada seluruh orang yang beriman dengan ditakdirkan: Adakah kamu merasa tamak bahawa kamu membenarkan Nabi kamu?

Pendapat ketiga dan terakhir bahawa mereka adalah orang Ansar kerana sesungguhnya mereka apabila memeluk Islam amat berharap supaya orang Yahudi juga memeluk Islam kerana berlaku radha`ah (penyusuan) antara mereka sebagaimana yang disebut oleh al-Naqqash.
Adapun perkataan (alif) pada kalimah yang pertama (afatatma`un) mengikut pandangan ulama’, alif yang bersifat istikhbar, iaitu meminta perkhabaran atau berita seolah-olah melemahkan mereka daripada bercita-cita dan tamak berkaitan keimanan mereka.
Padahal sesungguhnya telah ada satu puak daripada mereka yang mendengar Kalam Allah (Taurat), sedangkan sebahagian daripada ulama mereka dan pendita membaca kitab Allah dan mendengar secara jelas.
Kemudian mereka mengubah dan memutarkan maksudnya sesudah mereka memahaminya, dengan mengubah dan meminda ayat-ayat Allah sedang mereka mengetahui (bahawa perbuatan itu salah)? Allah amat mengetahui segala tindakan mereka dengan melakukan pelbagai jenayah bukan kerana lupa atau tersilap


Sayyid Qutb berkata: Yakni sebenarnya tiada harapan lagi bahawa orang-orang yang seperti itu akan beriman, kerana keimanan itu memerlukan tabiat dan kesediaan yang lain. Tabiat orang yang beriman itu bersifat mudah, senang dan lembut. Jendela-jendela hatinya sentiasa terbuka kepada cahaya. Ia sentiasa bersedia untuk berhubung dengan sumber Azali yang kekal abadi (Allah). Ia sentiasa lembut, jernih, hening, peka, takwa, segan dan malu (kepada Allah). Takwa inilah yang menghalangnya daripada mendengar kalam Allah kemudian bertindak mengubahkannya setelah ia memahaminya, yakni mengubahkan kalam Allah dengan penuh kesedaran dan kedegilan. Tabiat orang yang beriman bersifat lurus, malu dan segan melakukan pemesongan dan penyelewengan seperti ini.

Golongan yang dimaksudkan dalam ayat ini ialah golongan ahli agama Yahudi yang amat arif dengan hakikat-hakikat yang diturunkan kepada mereka dalam kitab-kitab suci mereka, iaitu golongan paderi-paderi dan rabbani-rabbani yang mendengar Kalam Allah yang diturunkan kepada Nabi Musa a.s di dalam Taurat, kemudian mereka mengubahkan maksudnya dan membuat penafsiran-penafsiran yang jauh terkeluar daripada ruang lingkupnya. Mereka melakukan pemesongan ini bukan kerana tidak mengetahui maksud-maksudnya yang sebenar, malah mereka sengaja melakukan pemesongan itu dan mereka benar-benar tahu tentang pemesongan itu.

Mereka melakukannya dengan dorongan hawa nafsu, kepentingan diri dan tujuan-tujuan yang tidak sihat. Mereka yang seperti ini tentulah menyeleweng lebih jauh lagi daripada kebenaran yang dibawa oleh Nabi Musa a.s. Mereka yang mempunyai hati yang tidak bertanggungjawab seperti ini dan berpegang kukuh dengan kepalsuan yang mereka sendiri sedar dan tahu tentang kepalsuannya, tentulah lebih berkesanggupan lagi untuk menentang dakwah Islam, melepaskan diri daripadanya dan mengadakan fitnah-fitnah yang dusta terhadapnya.

Dan apabila mereka (orang-orang Yahudi pada zaman Rasulullah) bertemu dengan orang-orang yang beriman, mereka berkata: “Kami telah beriman”; Inilah sifat munafik mereka yang pandai berpura-pura, sebaliknya dan apabila mereka berjumpa sesama sendiri, daripada golongan munafiq mereka berkata: “Patutkah kamu ceritakan kepada mereka (orang-orang Islam) dengan apa yang telah diterangkan oleh Allah kepada kamu (di dalam Kitab Taurat mengenai kebenaran Nabi Muhammad) Dengan mempertikaikan segala sifat Muhammad untuk menjadikannya hujah (bukti) yang dapat mengalahkah kamu di sisi Tuhan kamu? Mereka yang berkata di kalangan Yahudi yang munafik supaya menjadi hujah di kalangan orang yang beriman ke atas kamu pada hari akhirat dengan meninggalkan untuk mengikuti Rasul sedangkan penuh dengan pengetahuan.

“Tidakkah kamu berakal?” Tidaklah mampu akalan kamu untuk menegahmu daripada berbicara berkaitan orang Islam kerana menjadi hujah ke atas kamu.
Sayyid Qutb berkata: Yakni apakah kamu masih menaruh harapan bahawa mereka akan percaya kepada kamu, sedangkan di samping mereka mempunyai sifat-sifat yang tidak bertanggungjawab, menyembunyikan kebenaran dan mengubah maksud-maksud Kalam Allah. Mereka menambahkan sifat-sifat yang lain lagi, iaitu sifat berpura-pura, talam dua muka, menipu dan berhelah.
Sesetengah daripada mereka apabila bertemu dengan orang-orang yang beriman mereka berkata: “Kami percaya bahawa Muhammad s.a.w itu Rasul berdasarkan bisyarah yang terkandung dalam kitab Taurat yang ada pada mereka, dan kepada kenyataan bahawa mereka juga sedang menunggu kebangkitan Rasul itu dan memohon agar dengan kebangkitannya Allah akan memberi kemenangan kepada mereka di atas kaum yang lain daripa
da mereka.”

Muafakat Asas Perpaduan Ummah.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...