Daftarlah sebagai ahli website ini di sini

17 February 2013

Paderi Benjamin Stephen menghina Islam


Benjamin Stephen paderi menghina Islam
Seorang paderi, Benjamin Stephen telah menyampaikan ceramah yang menghina Islam, Al-Quran dan Nabi Muhammad SAW. Report polis telah dibuat atas penghinaan berbahasa Melayu ini yag dipercayai ceramah yang disampaikan di gereja Kuching.
Benjamin dikatakan berasal dari Johor dan adalah seorang yang murtad, sebab tu beliau dapat membaca Alfatihah dan menyampaikan pengetahuannya yang beliau dangkal beliau terhadap Islam dan mengubah mengikut nafsu beliau. Sebab dari apa yang disampaikan menunjukkan Benjamin itu sendiri jahil berkenaan Islam berbanding dengan Tn Hj Ayub Abd Rahman, bekas paderi yang menjawab tohmahan dari Benjamin.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Marshitah Ibrahim, telah meminta Kementerian Dalam Negeri dengan segera melakukan siasatan terperinci dan mengambil tindakan tegas terhadap seorang paderi Benjamin Stephen ini.
Berikut ialah Video youtube Paderi Benjamin Stephen yang menghina Islam.

Antara isu yang yang dipersendakan oleh Benjamin ini ialah:
1. Nabi Muhammad SAW memerlukan jalan yang lurus
2. Nabi Muhammad berkahwin dengan 23 orang
3. Muslim mencium hajar Aswad di Mekah yang dikatakan berdasarkan kemaluan wanita
dan banyak lagi .
Memang patut Benjamin ini dikenakan tindakan kerana menghina agama rasmi negara ini
Berikut pula adalah jawapan kepada penceramah Benjamin daripada Bekas Paderi iaitu Tuan Hj Ayub Abd Rahman melalui youtube juga.Muafakat Asas Perpaduan Ummah.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...