Daftarlah sebagai ahli website ini di sini

11 May 2011

Mengapa Jasad Osama Bin Laden Dibuang kedalam Laut?

SOALAN

"kenapa pagi ini saya baca berita pihak USA buang mayat Osama ben Laden kedalam laut? Kenapa tak ditanam sahaja jasadnya? Saya nak tahu kenapa?"

JAWAPAN

Yes selepas beberapa jam jasad beliau dibawa dari Abbotabad ke USS Carl Vinson,s ebuah aircraft carrier, jasad Osama dibuang kedalam laut. Sebelum dibuang sel tisu dan rambut Osama telahpun diambil bagi mendapatkan pengesahan DNA. Dah mati senang sikit nak dapatkan DNA.

Anyway dari informasi yang didengar mayat Osama dikafankan, dibalut dengan kain putih sebelum dimasukkan kedalam sebuah beg kanvas yang diisikan pemberat. Mayatnya kemudian diletakkan diatas sebuah papan kayu sebelum dijatuhkan kedalam laut.


Setakat ini dah ada serbanista yang butthurt mayat Osama diperlakukan sebegini tanpa diberikan pengkebumian Islam yang sebenar. I have one thing to say. He is THE MAN who gave ISLAM such a bad name and you want him to be given a proper burial?

Soalan kamu ialah KENAPA mayat dia dibuang macam sampah? Well jawapannya adalah agak mudah. Kamu ingat apa terjadi selepas kematian Saddam Hussein beberapa tahun yang lalu? Makam beliau di Tikrit menjadi tempat kunjungan penyokong beliau. Setiap hari ratusan orang meratapi kematian beliau disebuah makam yang dibina beliau sebelum mati digantung. Pihak USA melakukan pengkebumian laut terhadap Osama kerana risau jika mayatnya ditanam kelak, lokasinya akan menjadi sebuah pilgrimage ground kepada penyokong Al Qaeda.

Amalan ini sebenarnya bukan perkara baru. Selepas ahli-ahli tertinggi NAZI digantung, kesemua jasad mereka dibakar dan debunya dibuang kedalam Sungai Conwentzbach. Kerana itulah tiada kubur buat Goering, Himmler dan seangkatannya. Tinggalan tulang Adolf Hitler sendiri masih didalam simpanan KGB (atau nama barunya FSB) sekarang. Mereka enggan memulangkan serpihan tulang kepala dan gigi beliau ke Jerman kerana tidak mahu makamnya menjadi tempat penyembahan para Neo Nazis.In a way at least mayat Osama tidak dibakar. At least mayatnya dibuang kedalam laut. Selepas 911 ada beribu serpihan mayat manusia yang tidak berkubur. This is sadder and more tragic.

Muafakat Asas Perpaduan Ummah.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Pilih Artikel Lain Yang Anda Cari Di Bawah: